Ragoût africain de légumes aux cacahuètes

Ragoût africain de légumes aux cacahuètes

4.4 370 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • de gingembre frais coupé en tranches (2 mm)
    25 g
  • d'oignons coupés en deux
    100 g
  • d'huile de noix de coco
    40 g
  • de patates douces coupées en cubes (2 cm)
    400 g
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de piment séché en flocons (opcjonalnie)
    1 c. à café
  • de concassé de tomates
    200 g
  • de beurre de cacahuète lisse
    150 g
  • cube de bouillon de légumes émietté
    1
  • d'eau
    600 g
  • de feuilles de blette grossièrement hachées
    280 g
    280 g de feuilles d'épinards frais, grossièrement hachées
  • de pois chiches en conserve égouttés
    400 g
  • de cacahuètes grillées non salées
    100 g
  • de coriandre fraîche équeutés
    3 - 4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 762 kcal / 3183 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 15.1 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 1371 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...