Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami

Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami

4.6 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 150 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 150 g batata pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki
  • 20 g oliwy z oliwek plus 2 łyżeczki
  • 1 łyżeczka soli plus 4 szczypty
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty tymianku, suszonego
  • 1000 g wody
  • 80 g kaszy bulgur
  • 20 g pestek dyni
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 g rukoli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 407.9 kcal / 1706.5 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 59.1 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 2596.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...