Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)

Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)

4.9 41 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 4 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 1100 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 470 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • 2 kulki sera burrata pokrojonego na kawałki (ok. 250 g łącznie)
  • oregano, suszone do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 323.4 kcal / 1353.3 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 22.1 g
Węglowodany 16.7 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 1007 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...