
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1100 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
470 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 kulki sera burrata pokrojonego na kawałki (ok. 250 g łącznie)
-
oregano, suszone do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
323.4 kcal /
1353.3 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
22.1 g
Węglowodany
16.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Sód
1007 mg