Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1100 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
470 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 kulki sera burrata pokrojonego na kawałki (ok. 250 g łącznie)
-
oregano, suszone do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1007 mg
Białko
17 g
Kalorie
1353.3 kJ /
323.4 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Pizza neapolitańska
9 godz.
Omlety na parze z krewetkami
35 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
35 min
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 min
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min