Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami

3.7 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja

Składniki

  • 25 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 1000 g wody
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 80 g makaronu, suchego, typu farfalle
  • 80 g gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 50 g sera gorgonzola podzielonego na kawałki
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2955.4 mg
Białko 28.9 g
Kalorie 4072.3 kJ / 973.3 kcal
Tłuszcz 55.7 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 23.4 g
Węglowodany 92.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...