Wrapy z łososiem i jajkiem

Wrapy z łososiem i jajkiem

4.9 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 sztuk

Składniki

Sos musztardowy z ogórkiem
  • 100 g ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 30 g cebuli szalotki
  • 2 łyżeczki koperku, suszonego
    2 łyżki koperku, świeżego, drobno posiekanego
  • 20 g ostrej musztardy np. Dijon
  • 10 g musztardy francuskiej
  • 100 g majonezu
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Gotowanie jajek i łososia
  • 70 g sałaty lodowej
  • 70 g rzodkiewek
  • 400 g wody
  • 5 jajek
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
  • 350 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry w jednym kawałku
  • 8 tortilli pszennych (patrz wskazówka)
  • woda do zwilżenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 717.2 mg
Białko 19.1 g
Kalorie 1670.7 kJ / 399.3 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 27.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...