Urządzenia i Akcesoria
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
1000 g wody
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
80 g makaronu, suchego, typu penne
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki200 g pomidorów pokrojonych na 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g tuńczyka, w sosie własnym z puszki, odsączonego (ok. ½ puszki)
-
25 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
liście bazylii, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2694.3 mg
Białko
25.5 g
Kalorie
2480.2 kJ /
592.8 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
90 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Pistacjowa carbonara
40 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min