Pizza neapolitańska

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 porcje

Składniki

  • wody
    470 g
  • drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (3 g)
    1 kawałek
  • włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
    360 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia i skropienia
  • soku z cytryny
    30 g
    30 g octu
  • krojonych pomidorów, z puszki
    200 - 220 g
  • sera mozzarella di Bufala (250 g łącznie), pokrojonego w plastry i odciśniętego na papierowych ręcznikach
    2 kulki
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 832.2 kcal / 3481.8 kJ
Białko 33.4 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 152.1 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 1365.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...