Urządzenia i Akcesoria
Pizza neapolitańska
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 porcje
Składniki
-
470 g wody
-
1 kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (3 g)
-
360 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
-
1 łyżeczka soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia i skropienia
-
30 g octu30 g soku z cytryny
-
200 - 220 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 kulki sera mozzarella di Bufala (250 g łącznie), pokrojonego w plastry i odciśniętego na papierowych ręcznikach
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1365.4 mg
Białko
33.4 g
Kalorie
3481.8 kJ /
832.2 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
152.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 Min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 Min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 Std. 15 Min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 Min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 Std. 30 Min
Szybka pizza neapolitańska
50 Min
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 Min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 Min
Pizza Diavola
1 Std. 30 Min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 Min
Chałka z waniliową kruszonką
1 Std. 5 Min