Urządzenia i Akcesoria
Pizza neapolitańska
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 porcje
Składniki
-
470 g wody
-
1 kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (3 g)
-
360 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
-
1 łyżeczka soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia i skropienia
-
30 g soku z cytryny
-
200 - 220 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 kulki sera mozzarella di Bufala (250 g łącznie), pokrojonego w plastry i odciśniętego na papierowych ręcznikach
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
832.2 kcal /
3481.8 kJ
Białko
33.4 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
152.1 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
1365.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Cynamonki na parze
50 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6)
45 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min