Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z dynią i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
400 g wody
-
400 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki400 g dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
4 łyżki pestek dyni (ok. 40 g)
-
160 g rukoli
-
240 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski
-
25 g oliwy z oliwek
-
15 g białego octu winnego
-
25 g musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
741.8 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
1488.8 kJ /
355.8 kcal
Tłuszcz
24.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min