Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
75 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
75 g batata pokrojonego w 2 cm kostkę
-
75 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
50 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki
-
10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżeczka
-
1 łyżeczka soli plus 2 szczypty
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta tymianku, suszonego
-
1000 g wody
-
40 g kaszy bulgur
-
10 g pestek dyni
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g rukoli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2596.5 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1706.5 kJ /
407.9 kcal
Tłuszcz
16.6 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
59.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Smoothie buraczane
5 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
25 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min