
Urządzenia i Akcesoria
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Placki pomidorowe z bazylią
-
liści bazylii, świeżych20
-
liści mięty, świeżych10
-
rukoli40 g
-
jogurtu greckiego300 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ząbki czosnku1 - 2
-
pomidorów, dojrzałych przekrojonych na pół600 g
-
jajko1
-
mąki pszennej200 g
-
koncentratu pomidorowego15 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
Sałatka z rumienioną ciecierzycą
-
liści mięty, świeżych10
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia40 g
-
marchewek pokrojonych w paski (5 x 0,5 cm)400 g
-
białej ciecierzycy, z puszki (240-280 g po odsączeniu)1 puszka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
miodu, płynnego1 łyżeczka
-
musztardy1 łyżeczka
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ziaren sezamu, białego2 łyżeczki
-
pomidorków koktajlowych kolorowych, przekrojonych na pół200 g
-
rukoli50 g
-
sera feta pokrojonego na kawałki80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
661.5 kcal /
2767.5 kJ
Białko
28.1 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
95.3 g
Błonnik
14.8 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Sód
1739 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska