
Urządzenia i Akcesoria
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
10 porcji
Składniki
-
400 g wody
-
10 jajek
-
5 mięsistych pomidorów (ok. 1000 g), np. bawole serce
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego
-
400 g szynki gotowanej, w kawałku pokrojonej na 3 cm kawałki
-
300 g majonezu
-
100 g jogurtu greckiego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
200 g sałaty lodowej pokrojonej w 2 cm paski
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
364.7 kcal /
1526.1 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
30.8 g
Węglowodany
6.4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
802.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka śledziowa z jabłkiem
15 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 godz. 20 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM5)
3 godz. 50 min
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min