Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z tofu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 porcje
Składniki
-
360 g tofu, średnio twardego naturalnego lub wędzonego, pokrojonego na kawałki
-
40 g sosu sojowego
-
20 g oliwy z oliwek
-
4 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
roszponka, do podanialiście szpinaku baby, świeże do podania
-
8 kromek chleba pełnoziarnistego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
917.7 mg
Białko
22.5 g
Kalorie
1539.8 kJ /
368 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
38.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Wegańskie burgery
45 min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
35 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Tofucznica
30 min
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min