
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gałązek liści natki pietruszki, świeżych
- 6 gałązek koperku, świeżego tylko liści
- 6 gałązek trybuli, świeżej tylko liści (opcjonalnie)
- ½ pęczka szczypiorku, świeżego posiekanego
- 250 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
- 200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
60
g wody mineralnej, niegazowanej
lub 60 g mleka - ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka oliwy z oliwek do skropienia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 217.6 kcal / 910.3 kJ
- Białko
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 583.3 mg