Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z tofu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje
Składniki
-
180 g tofu, średnio twardego naturalnego lub wędzonego, pokrojonego na kawałki
-
20 g sosu sojowego
-
10 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
roszponka, do podanialiście szpinaku baby, świeże do podania
-
4 kromki chleba pełnoziarnistego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
917.7 mg
Białko
22.5 g
Kalorie
1539.8 kJ /
368 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
38.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Tofucznica
30 min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min