Urządzenia i Akcesoria
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
4 jajka
-
800 g serka wiejskiego lekkiego
-
1 łyżeczki soli
-
1 łyżeczki oregano, suszonego
-
80 g liści szpinaku baby, świeżych80 g rukoli
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
240 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 1 cm paski
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczkę papryki wędzonej, mielonej
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
2 łyżeczki curry, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1645.9 mg
Białko
47.9 g
Kalorie
2667.2 kJ /
637.5 kcal
Tłuszcz
41 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Węglowodany
19.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wysokobiałkowa rolada z serka wiejskiego z indykiem i pieczarkami
40 min
Wrapy à la Cezar
1 godz. 10 min
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Krem czekoladowy z serka wiejskiego
5 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min
Serowe gofry z kurczaka (low carb)
25 min
Skyrniczki z owocami
45 min