
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g mieszanych owoców, świeżych, np. borówek, wydrylowanych wiśni, malin
- 20 g masła, miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
70
g ciastek owsianych
lub 70 g ciastek pełnoziarnistych - 2 jajka
-
50 - 60
g ksylitolu (patrz wskazówka)
lub 40 g cukru - 300 g jogurtu typu islandzkiego, skyru, naturalnego
- 40 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (1 opakowanie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 712.6 kJ / 170.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 71.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM6)
15 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Kremówka w pucharkach
4 godz.
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Proteinowe placki z owocami
15 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min
Wysokobiałkowa owsianka z bananem i orzechami
15 min