Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
130 g kostek boczku
-
100 - 120 g brokułu podzielonego na małe różyczki
-
4 jajka
-
200 g śmietana UHT, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
154.7 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
610 kJ /
145.8 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Wrapy à la Cezar
1 godz. 10 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6, TM7)
25 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min