Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
130 g kostek boczku
-
100 - 120 g brokułu podzielonego na małe różyczki
-
4 jajka
-
200 g śmietana UHT, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
154.7 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
610 kJ /
145.8 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kleik ryżowy
2 godz.
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Mini hot dogi
1 godz. 30 min
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
20 min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i sosem koperkowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20 min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min
Maślany kurczak (Butter chicken) z dynią
1 godz. 10 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min