
Urządzenia i Akcesoria
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
Placki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście2 gałązki
-
serka wiejskiego200 g
-
jajko1
-
mleka30 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej50 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
Dodatki
-
jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki40 g
-
wody300 g
-
sól do oprószenia
-
olej do smażenia
-
szynki drobiowej pokrojonej w paski2 - 4 plastry
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
344.8 kcal /
1442.4 kJ
Białko
26.8 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
26.1 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
1223 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PO TRENINGU
10 Przepisów
Polska
Polska