Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką

Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką

4.4 76 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

Placki
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    2 gałązki
  • serka wiejskiego
    200 g
  • jajko
    1
  • mleka
    30 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    50 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
Dodatki
  • jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
    40 g
    40 g liści kapusty włoskiej, pokrojonych na kawałki
  • wody
    300 g
  • sól do oprószenia
  • olej do smażenia
  • szynki drobiowej pokrojonej w paski
    2 - 4 plastry
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 344.8 kcal / 1442.4 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 26.1 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 1223 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...