Urządzenia i Akcesoria
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
Placki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
200 g serka wiejskiego
-
1 jajko
-
30 g mleka
-
50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki soli
Dodatki
-
40 g liści kapusty włoskiej, pokrojonych na kawałki40 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
-
300 g wody
-
sól do oprószenia
-
olej do smażenia
-
2 - 4 plastry szynki drobiowej pokrojonej w paski
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1223 mg
Białko
26.8 g
Kalorie
1442.4 kJ /
344.8 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
26.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PO TRENINGU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Krem czekoladowy z serka wiejskiego
5 min
Owsianka dyniowa
25 min
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min
Skyrniczki z owocami
45 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min