Wysokobiałkowa rolada z serka wiejskiego z indykiem i pieczarkami

4.6 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 50 g sera gruyère pokrojonego na 2 cm kawałki
    50 g sera parmezan, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 500 g serka wiejskiego
  • 4 jajka
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
  • ¼ łyżeczki soli plus 2 szczypty
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
  • 150 g pieczarek pokrojonych w plastry
  • 120 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 70 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcja

Sód 874 mg
Białko 39.5 g
Kalorie 2087.8 kJ / 499 kcal
Tłuszcz 31.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 15.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...