Japońska zupa ramen

4.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

  • 600 g surowego boczku, bez kości, bez skóry
  • 4 ząbki czosnku
  • 85 g sosu sojowego
  • 15 g oleju sezamowego
  • 2100 g wody
  • 570 g makaronu ramen, suchego
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 950 g bulionu z kurczaka, płynnego
  • 1 ¼ łyżeczki czarnego octu ryżowego
  • 3 jajka
  • ½ - 1 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
  • 18 wodorostów nori (9 x 3,5 cm)
  • 6 łyżek kukurydzy, konserwowej odsączonej
  • 3 cebule dymki pokrojonej na 3 mm kawałki, do dekoracji
  • 3 łyżeczki ziaren sezamu uprzednio uprażonych, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1100.3 kcal / 4603.7 kJ
Białko 29.9 g
Tłuszcz 78.1 g
Węglowodany 69.4 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...