Urządzenia i Akcesoria
Japońska zupa ramen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
600 g surowego boczku, bez kości, bez skóry
-
4 ząbki czosnku
-
85 g sosu sojowego
-
15 g oleju sezamowego
-
2100 g wody
-
570 g makaronu ramen, suchego
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
950 g bulionu z kurczaka, płynnego
-
1 ¼ łyżeczki czarnego octu ryżowego
-
3 jajka
-
½ - 1 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
-
18 wodorostów nori (9 x 3,5 cm)
-
6 łyżek kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
3 cebule dymki pokrojonej na 3 mm kawałki, do dekoracji
-
3 łyżeczki ziaren sezamu uprzednio uprażonych, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1100.3 kcal /
4603.7 kJ
Białko
29.9 g
Tłuszcz
78.1 g
Węglowodany
69.4 g
Błonnik
4.2 g