Urządzenia i Akcesoria
Koreański makaron japchae (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
150 g koreańskiego makaronu z tapioki i batatów (patrz wskazówka)
-
5 - 10 g grzybów shiitake, suszonych
-
ciepła woda do namaczania
-
50 g sosu sojowego tamari bezglutenowego
-
40 g oleju sezamowego, prażonego plus 1 łyżeczka
-
20 g cukru
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)200 g polędwicy wołowej pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)
-
200 g marchewki z odciętymi końcami, pokrojonej na 5 cm kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g pieczarek
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
1000 g wody
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
4 ząbki czosnku
-
15 g oleju
-
2 łyżeczki ziaren sezamu, prażonych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1411.3 mg
Białko
17.8 g
Kalorie
1626.6 kJ /
388.8 kcal
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45min
Zupa Pho
1h 20min
Japońska zupa ramen
1h 50min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35min
Pad Thai z krewetkami
45min
Pad Thai z kurczakiem
30min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1h
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45min
Makaron udon z krewetkami
30min
Pad thai
45min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40min