Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g ryżu do sushi
- 1300 g wody
- 4 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2415 kJ / 570 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 123.5 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1h 20min
Sushi z wędzonym łososiem
1h 20min
Sushi nigiri
1h
Krewetki i warzywa w tempurze
1h
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1h 25min
Sushi z pieczarkami portobello
1 godz. 30 min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2h 45min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1h
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1h 20min
Majonez japoński (kewpie)
15 dk