Urządzenia i Akcesoria
Ryż do sushi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1200 g
Składniki
-
500 g ryżu do sushi
-
1300 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżeczki cukru
-
4 łyżki octu ryżowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
198.9 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
639.4 kJ /
152.8 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
33.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 Std. 20 Min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 Std. 40 Min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min
Sushi z wędzonym łososiem
1 Std. 20 Min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 Std. 25 Min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 Std.
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1 Std. 20 Min
Sushi temaki
1 Std. 30 Min
Sałatka sushi
1 Std. 15 Min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 Std. 45 Min
Sushi z pieczarkami portobello
1 Std. 30 Min
Japońska zupa ramen
1 Std. 50 Min