
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g ryżu do sushi
- 1300 g wody
- 4 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2415 kJ / 570 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 123.5 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1h 30min
Sushi z pieczarkami portobello
1h 30min
Majonez japoński (kewpie)
15min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1h
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1h 20min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 Std. 25 Min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1h 10 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2h 40min
Sushi z wędzonym łososiem
1h 20min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1h 20min
Sałatka sushi
1h 15 min