Gulasz wołowy z dynią i kopytkami

Gulasz wołowy z dynią i kopytkami

4.3 11 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 75 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 400 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 325 g wody
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 500 g kopytek, gotowych
  • 200 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
    200 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
  • 10 g mąki pszennej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1225.5 mg
Białko 28.1 g
Kalorie 2153.9 kJ / 514.8 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 71.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...