Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 porcji
Składniki
Knedle serowe
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście8 gałązek
-
mąki pszennej280 g
-
mleka80 g
-
masła miękkiego40 g
-
jajka2
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Gulasz
-
wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki800 g
-
mąki pszennej50 g
-
oleju plus 2-4 łyżki do smażenia15 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
piwa (jasnego lub typu ale)500 g
-
wody500 g
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
tymianku, świeżego tylko liście4 gałązki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub na 2-3 cm kawałki150 g
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry100 g
-
natka pietruszki, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
636.6 kcal /
2663.7 kJ
Białko
33.4 g
Tłuszcz
28.8 g
Węglowodany
55.9 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Sód
1076.9 mg