
Urządzenia i Akcesoria
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki150 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia10 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki400 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych2 łyżeczki
-
cukru (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
dyni Hokkaido obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę400 g
-
gnocchi, gotowych (ok. 1000 g łącznie)2 opakowania
-
liście bazylii, świeże do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
860 kcal /
3598 kJ
Białko
40 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
94 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Sód
1597 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 godz. 20 min
Quesadille z chorizo i guacamole
25 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Kurczak w sosie orzechowym z makaronem
40 min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM6)
1 godz. 10 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min