![Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9d980c990ca43f664deeb79515b8bd02/Derivates/0f9e04a99aa58682e577925df9ae2e2e8b20de7d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera żółtego, np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 400 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
- ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
400
g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę
lub 400 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę - 2 opakowania gnocchi, gotowych (ok. 1000 g łącznie)
- liście bazylii, świeże, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3598 kJ / 860 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 1597 mg