Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
chleba, lekko czerstwego pokrojonego w 1 cm kostkę70 g
-
mleka50 g
-
ząbki czosnku3
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość posiekanej, do dekoracji9 gałązek
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki500 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
jajko1
-
oliwy z oliwek30 g
-
migdałów, blanszowanych60 g
-
wina białego, wytrawnego70 g
-
wody400 g
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
622.9 kcal /
2606.1 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
39.8 g
Węglowodany
35.9 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
894.8 mg