Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • chleba, lekko czerstwego pokrojonego w 1 cm kostkę
    70 g
    70 g białej bułki, czerstwej, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • mleka
    50 g
  • ząbki czosnku
    3
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość posiekanej, do dekoracji
    9 gałązek
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    500 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • jajko
    1
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • migdałów, blanszowanych
    60 g
  • wina białego, wytrawnego
    70 g
  • wody
    400 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 622.9 kcal / 2606.1 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 39.8 g
Węglowodany 35.9 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 894.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...