Croissants façon pain au chocolat

Croissants façon pain au chocolat

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
10 pièces

Składniki

La pâte feuilletée
  • 165 g de farine de blé type 55
  • 220 g de beurre doux très froid et coupé en morceaux
  • 110 g de farine à pain
  • 100 g d'eau froide
  • ½ c. à café de sel
Le façonnage et la cuisson
  • 100 g de chocolat au lait détaillé en morceaux
  • 1 œuf battu, pour la dorure
  • 2 c. à soupe de sucre glace maison
  • ½ c. à soupe de sucre glace maison

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 136.1 mg
Białko 4.7 g
Kalorie 1377.3 kJ / 329.2 kcal
Tłuszcz 21.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Węglowodany 29.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...