![Brioches fourrées au praliné Brioches fourrées au praliné](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f2b98357-ed87-47b1-bb8f-dbe3420cac72/Derivates/74dcd7b6-26c0-4eb6-aa80-d414fd7873d7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 560 g de farine de froment, et un peu pour le plan de travail
- 5 g de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 60 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 10 g d'eau de fleur d'oranger
- 20 g de rhum
- 250 g de beurre doux
- 180 g de chocolat au lait praliné
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2hod. 40min
Brioche "super bonne"
3 Std.
Baguette viennoise
4h 25min
Brioche parisienne
24 Std.
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 Std. 50 Min
Baguette express
2 godz. 35 min
Pain marocain
3 godz. 40 min
Mini-brioches au saucisson
2h
Burger de thon
3h 50min
Brioches des Rois au praliné
5h 35 min
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6h
Pain au lait à la crème vanillée
40 分钟