Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 560 g de farine de froment, et un peu pour le plan de travail
- 5 g de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 60 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 10 g d'eau de fleur d'oranger
- 20 g de rhum
- 250 g de beurre doux
- 180 g de chocolat au lait praliné
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 Std. 50 Min
Roulés briochés au chocolat
2h 40min
Sablés à la confiture
1 Std. 40 Min
Wedding cake de Gaëlle (Finale Thermostars 2017)
3 Std. 15 Min
Pains à la pomme de terre
12h 45min
Brioches des Rois au praliné
5h 35min
Pain au lait à la crème vanillée
40 Min
Brioches ourson
10 Std.
Brioche roulée comme une galette des Rois
3h 50min
Beignets au four
2 Std.
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 Std.
Brioche parisienne
24h