Croissant

Croissant

4.1 159 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz.
18 portions

Składniki

La veille
  • d'eau
    120 g
  • de lait demi-écrémé
    120 g
  • de levure boulangère fraîche
    15 g
  • de farine de blé type 55
    500 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de sel
    1 c. à café bombée
  • de beurre doux coupé morceaux
    50 g
Le jour même
  • de beurre doux (une plaquette entière)
    250 g
  • farine de blé type 55, pour le plan de travail
  • œuf pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 219 kcal / 919 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 23.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...