Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 30 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 2 œufs
- 300 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel, fondu
L'appareil à soufflé
- 500 g de lait
- 50 g de farine de blé
- 2 œufs entiers
- 3 jaunes d'œufs
- 10 g de sucre vanillé maison
- 70 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 50 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1272 kJ / 302.5 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Penne à la crème de chou-fleur
1h
Crêpes tout chocolat
35min
AOUT - Condiment catalan - Richard Toix
3 Std. 30 Min
Flan à la pistache
30min
Gâteau au chocolat léger
3u. 15min
Pannacotta au melon
2h 15 min.
Baba au whisky, crème chocolat-noisette
12 godz.
Crêpes à la noix de coco
20min
Crêpes sans lactose à la confiture
1h
Cupcake café cappuccino
40min
Tiramisu express
20min
Crêpes salées sans gluten aux fruits de mer
1h