Crêpe soufflée aux pépites de chocolat

Crêpe soufflée aux pépites de chocolat

3.8 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

La pâte à crêpe
  • 30 g de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 2 œufs
  • 300 g de lait
  • 20 g de beurre demi-sel fondu
L'appareil à soufflé
  • 500 g de lait
  • 50 g de farine de blé
  • 2 œufs entiers
  • 3 jaunes d'œufs
  • 10 g de sucre vanillé maison
  • 70 g de sucre en poudre
  • 4 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel
  • 50 g de pépites de chocolat

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 204.3 mg
Białko 16.1 g
Kalorie 1754.9 kJ / 419.4 kcal
Tłuszcz 16.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 51.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...