Donuts avec glaçage

Donuts avec glaçage

4.3 189 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

  • 150 g de lait
  • 25 g de levure boulangère fraîche
  • 400 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 2 œufs
  • 250 g de sucre en poudre
  • 50 g de beurre doux et mou
  • 1 sachet de sucre vanillé (7,5 g)
  • huile végétale pour la cuisson
  • 1 blanc d'œuf
  • vermicelles de couleur pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12.8 g
Kalorie 2230 kJ / 528 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 92.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...