Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 550 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 pincée de sel
- 130 g de beurre, coupé en morceaux
- 5 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 100 g de pépites de chocolat
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2533 kJ / 601 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains au lait hérissons
2h 35 min
Madeleines aux pépites de chocolat
1j
Gâteau marbré
2j
Sablés choco-coco
45 Min
Brioches fourrées au praliné
2h 45 min
Madeleines au chocolat
30 min
Brioche "super bonne"
3sa
Pain aux pépites de chocolat
3h 10min
Marbré express au chocolat
45 Min
Beignets au four
2j
La brioche familiale
5h
Brioche parisienne
24h