Pain au chocolat

Pain au chocolat

4.6 261 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
18 portions

Składniki

La pâte (la veille)
  • d'eau
    120 g
  • de lait demi-écrémé
    120 g
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
  • de farine de blé type 55
    500 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de sel
    1 c. à café bombée
  • de beurre doux coupé en morceaux
    50 g
Le jour même
  • de beurre doux en plaquette entière
    250 g
  • farine de blé type 55, pour le plan de travail
  • de chocolat noir (pour pains au chocolat)
    36 bâtons
  • œuf pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 481.3 kcal / 2013.8 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 31.2 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 18.5 g
Sód 192.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...