
Urządzenia i Akcesoria
Mac'n'cheese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
130 g makaronu, suchego sprężynki, Lubella
-
woda do gotowania makaronu
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
½ kromki chleba białego (ok. 15 g), pokrojonej w ćwiartki
-
130 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
15 g masła
-
20 g mąki pszennej
-
170 g mleka
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
886.5 kcal /
3709 kJ
Białko
37.4 g
Tłuszcz
34.2 g
Węglowodany
106.4 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Sód
1228.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska