Mac'n'cheese

Mac'n'cheese

4.8 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 130 g makaronu, suchego sprężynki, Lubella
  • woda do gotowania makaronu
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • ½ kromki chleba białego (ok. 15 g), pokrojonej w ćwiartki
  • 130 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 15 g masła
  • 20 g mąki pszennej
  • 170 g mleka
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 886.5 kcal / 3709 kJ
Białko 37.4 g
Tłuszcz 34.2 g
Węglowodany 106.4 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 18.8 g
Sód 1228.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...