
Urządzenia i Akcesoria
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
makaronu, suchego, typu macaroni225 g
-
woda do gotowania makaronu
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu½ łyżeczki
-
kromka chleba białego, pokrojona w ćwiartki (ok. 25 g)1
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki250 g
-
masła30 g
-
mąki pszennej40 g
-
mleka340 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 1 cm kostkę100 g
-
czerwonej papryki, konserwowej pokrojonej w paski (ok. 4 x 0.5 cm)70 g
-
liści bazylii, świeżych grubo posiekanych10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
699 kcal /
2926 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Sód
1021 mg