
Urządzenia i Akcesoria
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
225 g makaronu, suchego, typu macaroni
-
woda do gotowania makaronu
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
1 kromka chleba białego, pokrojona w ćwiartki (ok. 25 g)
-
250 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
30 g masła
-
40 g mąki pszennej
-
340 g mleka
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 1 cm kostkę
-
70 g czerwonej papryki, konserwowej pokrojonej w paski (ok. 4 x 0.5 cm)
-
10 g liści bazylii, świeżych grubo posiekanych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
699 kcal /
2926 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Sód
1021 mg