Spaghetti alla carbonara
TM6 TM5

Spaghetti alla carbonara

4.0 (157 ocen)

Składniki

  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g sera pecorino, pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
  • 150 g wędzonego wieprzowego podgardla (guanciale), pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 1 jajko
  • 3 żółtka
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • woda, do gotowania makaronu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2999 kJ / 716.8 kcal
Białko
24.2 g
Węglowodany
63.5 g
Tłuszcz
42.2 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy