Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti alla carbonara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g wędzonego wieprzowego podgardla (guanciale) pokrojonego w 1 cm kostkę
-
15 g oliwy z oliwek
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
1 jajko
-
3 żółtka
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
woda do gotowania makaronu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24.2 g
Kalorie
2999 kJ /
716.8 kcal
Tłuszcz
42.2 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cynamonki na parze
50min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35min
Makaron z kurczakiem, brokułem i szpinakiem (BLW, dla dzieci)
30min
Spaghetti carbonara
25min
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40min
Makaron a'la carbonara
30min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35min
Risotto z krewetkami
45min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35min