Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti alla carbonara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g wędzonego wieprzowego podgardla (guanciale) pokrojonego w 1 cm kostkę
-
15 g oliwy z oliwek
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
1 jajko
-
3 żółtka
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
woda do gotowania makaronu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24.2 g
Kalorie
2999 kJ /
716.8 kcal
Tłuszcz
42.2 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Klasyczne brownie
50 min
Spaghetti carbonara
25 min
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)
35 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Żurek z rumienionym boczkiem
1 godz. 10 min
Makaron a'la carbonara
30 min