Urządzenia i Akcesoria
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
500 - 600 g ziemniaków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 4-5 łyżek
-
6 jajek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
317.1 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1239.6 kJ /
296.3 kcal
Tłuszcz
21.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza z makaronu spaghetti (TM7)
1 godz. 10 min
Makaron w sosie dyniowym
45 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
55 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)
25 min
Makaron ze spiralizowanej kalarepy w sosie ziołowym (TM6, TM7)
30 min
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 godz. 20 min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 godz.
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Kalafior tikka masala
30 min