Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ziemniaczana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
800 - 900 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
150 g mleka
-
50 g mleka50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
859.5 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1606.9 kJ /
384.1 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
40.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY V
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM5)
45 min
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.