Urządzenia i Akcesoria
Pizza rzymska
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
2 sztuki
Składniki
-
500 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna fasoli (7 g)
-
10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
850 g wody
-
10 g soli
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
przecier pomidorowy, typu passata z bazylią lub ziołami, do posmarowania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1966.8 mg
Białko
33.2 g
Kalorie
4481.5 kJ /
1071.1 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
206 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grillowane kebaby z kurczaka z sosem tahini i podpłomykami
1 godz.
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 godz. 50 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
2 godz.
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1 godz.
Chlebek do odrywania z serem i salami
1 godz. 30 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4 godz. 55 min
Salsa pico de gallo
5 min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 godz. 55 min