
Urządzenia i Akcesoria
Pizza rzymska
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
2 sztuki
Składniki
-
włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
drożdży świeżych wielkości ziarna fasoli (7 g)1 kawałek
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego10 g
-
wody850 g
-
soli10 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia15 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
przecier pomidorowy, typu passata z bazylią lub ziołami, do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
1071.1 kcal /
4481.5 kJ
Białko
33.2 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
206 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
1966.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska