Pizza rzymska

Pizza rzymska

4.3 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
2 sztuki

Składniki

  • włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia
    500 g
  • drożdży świeżych wielkości ziarna fasoli (7 g)
    1 kawałek
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    10 g
  • wody
    850 g
  • soli
    10 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
    15 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • przecier pomidorowy, typu passata z bazylią lub ziołami, do posmarowania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 1071.1 kcal / 4481.5 kJ
Białko 33.2 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 206 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 1966.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...