Makaron z marynowanymi burakami i serem feta

Makaron z marynowanymi burakami i serem feta

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
2 porcje

Składniki

  • wody
    2200 g
  • czerwonego buraka (ok. 230 g), pokrojonego w ćwiartki
    1 ½
  • cytryny ekologicznej
    ½
  • sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
    75 g
  • ząbka czosnku
    1 ½
  • oliwy z oliwek
    35 g
  • soli plus 2 szczypty
    2 łyżeczki
  • cukru
    1 ¼ łyżeczki
  • makaronu, suchego, typu świderki Lubella
    140 g
  • ziaren słonecznika
    1 ½ łyżki
  • octu balsamicznego
    5 g
  • musztardy
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 575.4 kcal / 2407.4 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 63.4 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 2322.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...