
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
2 porcje
Składniki
-
wody2200 g
-
czerwonego buraka (ok. 230 g), pokrojonego w ćwiartki1 ½
-
cytryny ekologicznej½
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę75 g
-
ząbka czosnku1 ½
-
oliwy z oliwek35 g
-
soli plus 2 szczypty2 łyżeczki
-
cukru1 ¼ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu świderki Lubella140 g
-
ziaren słonecznika1 ½ łyżki
-
octu balsamicznego5 g
-
musztardy½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
575.4 kcal /
2407.4 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
63.4 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Sód
2322.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska