![Gruszki pod kruszonką Gruszki pod kruszonką](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39d01935922f3943ad3df3a86b897270/Derivates/2f45ca0fdbd6e3d4ed04d50e44372f209e95aacb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g gruszki (1 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3-4 cm cm kawałki
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g migdałów, w płatkach
- 35 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
20
g erytrytolu (patrz wskazówka)
lub 20 g ksylitolu (patrz wskazówka) - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 15 g masła, zimnego
- ½ opakowania jogurtu typu islandzkiego, skyru (ok. 75 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2181.9 kJ / 521.5 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 35 mg