Gruszki pod kruszonką

Gruszki pod kruszonką

4.3 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja

Składniki

  • 200 g gruszki (1 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3-4 cm cm kawałki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g migdałów, w płatkach
  • 35 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 20 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    20 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 15 g masła zimnego
  • ½ opakowania jogurtu typu islandzkiego, skyru (ok. 75 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 35 mg
Białko 14.8 g
Kalorie 2181.9 kJ / 521.5 kcal
Tłuszcz 23.3 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Węglowodany 67.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...