Gruszki pod kruszonką

Gruszki pod kruszonką

4.2 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja

Składniki

  • gruszki (1 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3-4 cm cm kawałki
    200 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • migdałów, w płatkach
    10 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    35 g
  • erytrytolu (patrz wskazówka)
    20 g
    20 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • masła zimnego
    15 g
  • jogurtu typu islandzkiego, skyru (ok. 75 g)
    ½ opakowania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 521.5 kcal / 2181.9 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 67.5 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Sód 35 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...