Urządzenia i Akcesoria
Gruszki pod kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
200 g gruszki (1 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3-4 cm cm kawałki
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g migdałów, w płatkach
-
35 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
20 g ksylitolu, (patrz wskazówka)20 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
15 g masła zimnego
-
½ opakowania jogurtu typu islandzkiego, skyru (ok. 75 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
35 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
2181.9 kJ /
521.5 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Węglowodany
67.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Omlet à la leśny mech
15 min
Omlet z kurkami (low carb)
25 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Owsianka dyniowa
25 min
Pieczona owsianka z kremem pistacjowym i malinami
25 min
Proteinowe placki z owocami
15 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min