
Urządzenia i Akcesoria
Gruszki pod kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
gruszki (1 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3-4 cm cm kawałki200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
migdałów, w płatkach10 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej35 g
-
erytrytolu (patrz wskazówka)20 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
masła zimnego15 g
-
jogurtu typu islandzkiego, skyru (ok. 75 g)½ opakowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
521.5 kcal /
2181.9 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
67.5 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Sód
35 mg