![Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/685c8fee077e906b1425ab6d24e07be6/Derivates/38962972debe6584ae6c9321acad649497723807.jpg)
Wersje kompatybilne
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 50 g kaszy bulgur
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 350 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
- 10 g koncentratu pomidorowego
- ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- 100 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w 2 cm kostkę
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2058.7 kJ / 492 kcal
- Białko
- 31.8 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 3052.1 mg