Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
TM5 TM6

Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur

4.0 (39 ocen)

Składniki

  • 1000 g wody
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 50 g kaszy bulgur
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 350 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego
  • 100 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2058.7 kJ / 492 kcal
Białko
31.8 g
Węglowodany
54.4 g
Tłuszcz
18.5 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
11.4 g
Sód
3052.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy