
Urządzenia i Akcesoria
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
wody1000 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
kaszy bulgur50 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki350 g
-
koncentratu pomidorowego10 g
-
papryki słodkiej, mielonej¼ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 szczypta
-
fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę100 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
492 kcal /
2058.7 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
54.4 g
Błonnik
11.4 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
3052.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
40 min
Zupa krem z pomidorów; Kurczak z warzywnym ryżem
55 min
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
50 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Kurczak po meksykańsku
55 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Sycylijskie pulpety drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem
40 min