Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur

Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur

4.1 75 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja

Składniki

  • wody
    1000 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • kaszy bulgur
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
    350 g
  • koncentratu pomidorowego
    10 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    1 szczypta
  • fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
    100 g
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 492 kcal / 2058.7 kJ
Białko 31.8 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 54.4 g
Błonnik 11.4 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 3052.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...