Urządzenia i Akcesoria
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
1000 g wody
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
50 g kaszy bulgur
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
350 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
10 g koncentratu pomidorowego
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
100 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
3052.1 mg
Białko
31.8 g
Kalorie
2058.7 kJ /
492 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
11.4 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
54.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z paprykowym sosem i chrupiącą ciecierzycą
45min
Wrapy tikka masala
40min
Leczo z kurczakiem
30min
Kurczak po meksykańsku
55min
Pikantna cielęcina z papryką
30min
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1h
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
50min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1h 45min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1h
Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami
40min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1h