
Urządzenia i Akcesoria
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
wody1000 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
kaszy bulgur50 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki350 g
-
koncentratu pomidorowego10 g
-
papryki słodkiej, mielonej¼ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 szczypta
-
fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę100 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
492 kcal /
2058.7 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
54.4 g
Błonnik
11.4 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
3052.1 mg