
Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
-
wody letniej380 g
-
pesto z bazylii (patrz wskazówka)100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu650 g
-
soli¾ łyżeczki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia miski
-
pora biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry400 g
-
masła40 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
sera żółtego, w plastrach Hochland®, Edamski (2 opakowania, łącznie 16 plastrów)270 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
288.8 kcal /
1208.2 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
35.8 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
307.5 mg