
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 g wody letniej
- 100 g pesto z bazylii (patrz wskazówka)
-
25
g drożdży świeżych pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¾ łyżeczki soli
- oliwa z oliwek do natłuszczenia miski
- 400 g pora biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry
- 40 g masła
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 270 g sera żółtego, w plastrach Hochland®, Edamski (2 opakowania, łącznie 16 plastrów)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 288.8 kcal / 1208.2 kJ
- Białko
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Sód
- 307.5 mg