Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem

Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem

4.2 31 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk

Składniki

  • wody letniej
    380 g
  • pesto z bazylii (patrz wskazówka)
    100 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    650 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia miski
  • pora biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry
    400 g
  • masła
    40 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • sera żółtego, w plastrach Hochland®, Edamski (2 opakowania, łącznie 16 plastrów)
    270 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 288.8 kcal / 1208.2 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 35.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 307.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...