Urządzenia i Akcesoria
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
250 g dyni Hokkaido pokrojonej w 2,5 cm kostkę
-
½ główki czosnku małej, w całości
-
5 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka
-
1 ¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
1200 g wody
-
140 g makaronu, suchego wstążki cięte, Lubella
-
2 szczypty tymianku, suszonego
-
2 - 4 szczypty suszonych płatków chili
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
15 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
½ opakowania sera gorgonzola, łagodnego (ok. 75 g), pokrojonego na kawałki
-
10 pomidorka koktajlowego, przekrojonych na pół10 pomidorki cherry przekrojonych na pół
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1296.5 mg
Białko
18.1 g
Kalorie
2213.5 kJ /
529.1 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
71.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Wytrawne placki dyniowe
40 min
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Makaron w sosie dyniowym
45 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1 godz.
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Kurczak w sosie orzechowym z makaronem
40 min