Urządzenia i Akcesoria
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Rumienienie szparagów
-
20 g oleju
-
250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
30 g migdałów, w słupkach30 g orzeszków piniowych
Sos śmietanowy z czosnkiem niedźwiedzim
-
20 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych grubo posiekanych
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
250 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g gnocchi, gotowych500 g klusek jajecznych, typu "spätzle", świeżych
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu200 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
-
15 g mąki pszennej
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
324.6 mg
Białko
21.1 g
Kalorie
3456.2 kJ /
826.1 kcal
Tłuszcz
35.8 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
106.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1h 20min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30min
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20min
Kalafior tikka masala
30min
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1h