Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim

4.7 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

Rumienienie szparagów
  • 20 g oleju
  • 250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 30 g orzeszków piniowych
    30 g migdałów, w słupkach
Sos śmietanowy z czosnkiem niedźwiedzim
  • 20 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych grubo posiekanych
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 250 g wody
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 g klusek jajecznych, typu "spätzle", świeżych
    500 g gnocchi, gotowych
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 200 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
    200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 15 g mąki pszennej
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 826.1 kcal / 3456.2 kJ
Białko 21.1 g
Tłuszcz 35.8 g
Węglowodany 106.7 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 324.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...