Urządzenia i Akcesoria
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Rumienienie szparagów
-
20 g oleju
-
250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
30 g orzeszków piniowych
Sos śmietanowy z czosnkiem niedźwiedzim
-
20 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych grubo posiekanych
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
250 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g klusek jajecznych, typu "spätzle", świeżych
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
200 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
-
15 g mąki pszennej
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
826.1 kcal /
3456.2 kJ
Białko
21.1 g
Tłuszcz
35.8 g
Węglowodany
106.7 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Sód
324.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zapiekanka z tortellini
30 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Fettucine z grzybami
40 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min