Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
250 g różyczek brokułu
-
320 g makaronu, suchego, krótkiego np. penne
-
woda osolona, do gotowania
-
250 g tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy
-
4 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone z zalewy
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
500 g mleka
-
40 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g sera żółtego, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
452.2 mg
Białko
35.5 g
Kalorie
2660.8 kJ /
635.5 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
43.4 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Węglowodany
77.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Fettucine z grzybami
40 min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
35 min
Warzywna zapiekanka z łososiem
55 min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 godz.
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1 godz.
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1 godz.
Zapiekanka z tortellini
30 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min