
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
różyczek brokułu250 g
-
makaronu, suchego, krótkiego np. penne320 g
-
woda osolona, do gotowania
-
tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy250 g
-
filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone z zalewy4
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
mleka500 g
-
mąki pszennej40 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
635.5 kcal /
2660.8 kJ
Białko
35.5 g
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
77.8 g
Błonnik
43.4 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Sód
452.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pistacjowa carbonara
40 Min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
1 Std.
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 Min
Warzywna zapiekanka z łososiem
55 Min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1 Std. 10 Min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 Min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 Min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 Min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 Min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 Min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 Min
Zapiekanka z tortellini
30 Min