Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem

4.5 136 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • różyczek brokułu
    250 g
  • makaronu, suchego, krótkiego np. penne
    320 g
  • woda osolona, do gotowania
  • tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy
    250 g
  • filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone z zalewy
    4
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • mleka
    500 g
  • mąki pszennej
    40 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
    60 g sera żółtego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 635.5 kcal / 2660.8 kJ
Białko 35.5 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 77.8 g
Błonnik 43.4 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 452.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...