
Urządzenia i Akcesoria
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika600 g
-
ząbki czosnku2
-
mąki pszennej120 g
-
jajka3
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
olej do smażenia
-
łososia wędzonego na zimno w plastrach (150 g)1 opakowanie
-
jogurt grecki do podania (ok. 200 g)
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, do posypania½ pęczka
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
387.2 kcal /
1619.8 kJ
Białko
21.7 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
62.1 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
989 mg