Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
30 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
-
20 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
5 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ ząbka czosnku
-
35 g oliwy z oliwek
-
sok z ½ cytryny małej (ok. 10 g)
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
140 g makaronu, suchego, typu penne Lubella
-
1 - 2 opakowania sera burrata (każde po 125 g)
-
10 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
skórka otarta z cytryny bez białych błonek, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1131.3 mg
Białko
30.1 g
Kalorie
3012.4 kJ /
720 kcal
Tłuszcz
40.7 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
13.4 g
Węglowodany
59.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy z serem halloumi
40 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6, TM7)
25 min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Wrapy caprese
10 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min