Urządzenia i Akcesoria
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
1200 g wody
-
2 łyżki oleju (opcjonalnie)
-
1600 g ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki rozmarynu, suszonego2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
2 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
800.3 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1420.5 kJ /
339.5 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
47.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Makaron ze spiralizowanej kalarepy w sosie ziołowym (TM6, TM7)
30 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
4 godz. 30 min
Kurczak w sosie pomidorowo-cebulowym
1 godz. 35 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min