
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
wody1200 g
-
oleju (opcjonalnie)2 łyżki
-
ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)1600 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek60 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 gałązki
-
tymianku, świeżego tylko liście2 gałązki
-
soli2 łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
339.5 kcal /
1420.5 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
47.9 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
800.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6)
30 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM6)
35 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6)
45 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min