Urządzenia i Akcesoria
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 sztuk
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
6 jajek schłodzonych
-
woda (do oznaczenia 1 l)
-
400 g pomidorów dojrzałych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
10 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 awokado (ok. 300 g), bardzo dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
6 kromek białego chleba
-
sól do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
514.7 mg
Białko
11.3 g
Kalorie
1289.9 kJ /
308.3 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
23.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Shakshuka z patelni
50 min
Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami
40 min
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25 min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Croque Madame
35 min
Śniadaniowy bowl ze skyrem, pomarańczą i syropem
10 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min
Wrapy caprese
10 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min